متالوژی پودر و بررسی خواص مكانيكي قطعات متالوژي پودر پايه آهني
📃تحقیق درباره مفهوم اتحاد📃تحقیق درباره مقایسه انواع انیمیشن در ایران و آمریکا📃تحقیق درباره موسیقی ایلیاد و ادیسه هومریونان باستان📃تحقیق درباره مولکول📃تحقیق درباره ميان افزود ها، بدل يا معترضه 📃تحقیق درباره میرزا تقی امیر کبیر📃تحقیق درباره تاریخچه نجوم 📃تحقیق درباره نظارت و كنترل در مديريت 📃تحقیق درباره كنترل در مديريت📃تحقیق درباره نقش اخلاق و عرفان در نظام سياسى اسلام📃تحقیق درباره نقش درآمدهاي نفتي در بودجه📃تحقیق درباره هاكي روي چمن روي يخ 📃تحقیق درباره هلال احمر📃تحقیق درباره هنرهاي سنتي📃تحقیق درباره ورزش و سلامت 📃تحقیق درباره وظايف كارگردان 📃تحقیق درباره اصول سرپرستی📃تحقیق درباره اصول طراحی فضاهای داخلی کتابخانه📃تحقیق درباره اصول و مباني مدل تعالي ( سرآمدي ) سازماني EFQM📃تحقیق درباره اضطراب📃تحقیق درباره اعتدال و ميانه روي و جهاد با نفس 📃تحقیق درباره بیان قرآن📃تحقیق درباره اعداد p📃تحقیق درباره اعلام اصول ششگانه انقلاب سفيد📃تحقیق درباره افزایش بهرهوری شخصی و مدیریت استرس
در این پست قصد معرفی فایل متالوژی پودر و بررسی خواص مكانيكي قطعات متالوژي پودر پايه آهني را داریم با ما همراه باشید.
فهرست:
متالورژی پودر
خواص مكانيكي قطعات متالوژي پودر پايه آهني
نتيجهگيري
متالورژی پودر
متالورژی پودر روشی برای ساخت و تولید قطعات فلزی و سرامیک است که اساس آن بر فشردن پودر مواد به شکل مورد نظر و تفجوشی آن است. تف جوشی در درجه حرارتی زیر نقطه ذوب صورت میپذیرد.
متالورژی پودر بخشی کوچک ولی بسیار مهم از صنایع فلزگری میباشد. اولین کاربرد متالورژی پودر برای تولید پلاتین با دانسیته کامل بود که در قرن ۱۹ میلادی صورت گرفت چون در آن زمان امکان ذوب پلاتین به دلیل نقطه ذوب بالا وجود نداشت. در اوایل قرن بیستم فلزهای دیر گدازی مانند تنگستن، مولیبدن توسط روش متالورژی پودر شکل داده شدند. کاربیدهای سمانیت و یاتاقانهای برنزی متخلخل نسل بعدی قطعات متالورژی پودر بودند. به این صورت قطعات متالورژی پودر در انواع صنایع مانند لوازم خانگی، اسباب بازی سازی و الکترونیک کاربرد پیدا نمود. آخرین کاربردهای قطعات متالورژی پودر در صنایع خودرو سازی میبود که موازی با رشد صنایع اتومبیل سازی رشد نمود به صورتی که امروزه بقای صنعت متالورژی پودر در کشورهای صنعتی بسیار وابسته به صنعت خودرو سازی میباشد.
در سالهای ۱۹۵۰ ۱۹۶۰ روشهای نوین مانند فُرج پودر و ایزو استالیک گرم در صنعت متالورژی پودر بکار گرفته شد. این روشها با تولید قطعات با دانسیته بالا توان رقابی قطعات متالورژی پودر را افزایش دادند.
گرچه روش متالورژی پودر امکانات ویژهای را جهت تولید بعضی قطعات خاص فراهم ساخته است، که تولید آنها از طریق روشهای دیگر غیر ممکن یا بسیار مشکل میباشد ولی زمینههای که باعث فراگیر شدن استفاده از این روش گردیده است، عبارتند از :
- زمینههای اقتصادی
- بهرهوری انرژی
- انطباق زیست محیطی
- ضایعات بسیار پائین
متالورژی پودر تکنولوژیی است، پویا. در طول سالها عوامل موثر بر این فن آوری بهبود داده شدهاند به علاوه، تولید آلیاژهایی جدید و مستحکمتر و فرآیندهای تولید قطعات با دانسیته بالا مانند (Warm compaction، ایزو استالیک گرم، فرج پودر، extrusion، Powders rolling، Incretion mounding Powders ) همراه با کنترل عالی بر زیر ساختار هم چنین خصوصیت ذاتی فن آوری متالورژی پودر در تولید مواد مرکب، امکان ساخت محصولاتی از مواد ویژه و سنتی را در طیف وسیع از خواص با بالاترین کیفیت فراهم ساخته است.
با وجود تمامی مزیتهای متالورژی پودر، محدودیت این روش در اندازه و شکل قطعات تولیدی و هم چنین گران بودن ابزار و تجهیزات تولید که ظرفیتهای تولید کم را غیر اقتصادی مینماید، از نقاط ضعف این فن آوری در رقابت با دیگر فرآیندهای تولید است. توجیه استفاده از روش متالورژی پودر بر اساس تیراژ تولید میباشد. این امر در استفاده از متالورژی پودر در صنایع اتومبیل سازی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
با وجود اینکه از نظر تاریخی متالوژی پودر از قدیمیترین روشهای شکل دادن فلزات است، اما تولید در مقیاس تجارتی با این روش، از جدیدترین راههای تولید قطعات فلزی است. در دوران باستان از روشهای متالوژی پودر برای شکل دادن فلزاتی با نقطه ذوب بالاتر از آنچه در آن زمان داشتند، استفاده میشد. اولین بار در اوایل قرن نوزدهم بود که پودر فلزات با روشی مشابه آنچه امروزه بکار میرود، با متراکم نمودن به صورت یکپارچه در آورده شد.
متالوژی پودر فرایند قالب گیری قطعات فلزی از پودر فلز توسط اعمال فشارهای بالا میباشد. پس از عمل فشردن و تراکم پودرهای فلزی، عمل تف جوشی در دمای بالا در یک اتمسفر کنترل شده، انجام پذیرفته که در آن فلز متراکم، جوش خورده و به صورت ساختمان همگن محکمی پیوند میخورد